HijsPartners | Service
402
page-template-default,page,page-id-402,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Service

Inspecties en keuringen van bovenloopkranen en takels 

Het periodieke onderhoud en/of inspectie van uw bovenloopkranen en takels kan door ons, als gespecialiseerd bedrijf, op snelle en vakkundige wijze worden verricht. Deze werkzaamheden worden door ons conform de ARBO-beleidsregels, de NEN-voorschriften en de bepalingen zoals gesteld in de Machinerichtlijn, uitgevoerd.

De frequentie van de periodieke inspectie in afhankelijk van de conditie van uw hijsinstallaties, de intensiteit van het gebruik en de gemiddelde belastingen.

Wel schrijft de wet voor dat inspecties minimaal éénmaal per jaar dienen te worden uitgevoerd door een ter zake deskundige dan wel zoveel vaker als voor de veiligheid benodigd is.

De frequentie van de inspecties kan derhalve tot enkele keren per jaar oplopen. De hoeveelheid door Hijspartners uit te voeren inspecties hangt ook samen met eventuele werkzaamheden die door uw eigen medewerkers worden uitgevoerd, en zal uiteraard in onderling overleg worden bepaald.

Tijdens de inspectie worden alle componenten van de kraan en/of takel gecontroleerd en opgetekend in een inspectierapport.

Indien tijdens deze inspecties onveilige situaties worden waargenomen, wordt dit onmiddellijk aan uw verantwoordelijke functionaris medegedeeld, zodat direct maatregelen kunnen worden genomen. Voor zover uw hijsinstallaties zijn uitgerust met DEMAG of ABUS takels, motoren of componenten, hebben wij vrijwel alle onderdelen en slijtagedelen in voorraad.
Een uitvoerig inspectierapport met inventarisatie, voorzien van toelichting en eventuele aanbevelingen, wordt u na afloop toegezonden. Het inspectierapport is voor u een bewijs ten overstaan van de Arbeidsinspectie dat de kraan recentelijk gecontroleerd is. U dient dit inspectierapport op verzoek van de Arbeidsinspectie ook te kunnen overleggen.

Aan de hand van dit rapport kan door u worden bepaald of verder onderhoud, revisie en/of vervanging van onderdelen moet plaatsvinden. Dit kan door uw medewerkers of door ons in onderlinge samenwerking worden uitgevoerd.

De uitgevoerde werkzaamheden worden in het kraanboek vermeld en/of de inspectierapporten worden bij de kraanboeken opgeborgen.

hijspartners